MINAT TENGOK BOLA? TENGOK LIVE STREAMING EPL PERCUMA DISINI


PEMINAT MACHESTER CITY, TENGOK LIVE PERCUMA BOLA SEPAK EPL DI SINI

Saya adalah peminat tegar pasukan bola sepak Manchester City. Dengan langganan Astro yang dikira mahal bagi saya, saya cari alternatif lain, tengok secara online. Tapi..memang susah cari website yang menawarkan penstreaming secara live kerana anda tahu, semua perlawanan terutama perlawanan di liga eropah mempunyai kawalan ketat dari segi lesen apatah lagi perlawanan secara langsung.

Tapi..hmm, ini berita baik bagi anda peminat MU, Liverpool, Arsenal, Barcelona, sebagai pembaca kepada blog ini, saya akan kongsikan kepada anda bagaimana saya tonton perlawanan besar ini secara live, malah dalam siaran dengan kualiti HD lagi tau!! Tapi ada syaratnya ya.. pastikan anda mempunyai langganan internet yang cukup baik, Lebih baik langgan terus pakej internet unlimited dari TIME Fibre Home Broadband atau UNIFI  . Ok jom tengok live perlawanan EPL, LA LIGA, BUNDESLIGA, SERIE A DI SINI


1.    LAMAN WEB KING-SHOOT.COM 

Website king-shoot.com menyajikan perlawanan-perlawanan besar termasuk, Champions League, EPL LA LIGA dan SERIE A. Website ini dalam Bahasa Arab, tapi anda bole translate ke Bahasa Inggeris untuk memudahkan pencarian anda. Bukan mudah untuk menjumpai web ini kerana ia adalah website dalam Bahasa Arab..hahaha. Mungkin Pak Arab yang sponsor, sebab dorang ni kaya raya kot? Apapaun terima kasih kepada king-shoot.com kerana memberikan liputan secara langsung dengan kualiti yang sangat mengagumkan!! 


                                      Paparan ini anda akan lihat dalam website king-shoot.com

WEB DALAM BAHASA INGGERIS 


2.  LAMAN WEB YAALA LIVE

Seperti king-shoot.com yaala live juga merupakan web dari negara Arab yang menyiarkan siaran bola sepak secara percuma. Bezanya, laman ini mengandungi banyak iklan dan anda perlu menunggu pada masa perlawanan sebenar untuk sampai ke web siaran langsung. Selain liputan secara langsung, laman ini juga menyiarkan berita-berita berkaitan bola sepak antarabangsa.

3.   AISCORE

AISCORE menyiarkan banyak perlawanan bola sepak seperti LIGA BELANDA, LIGA INDIA, CHINESE SUPER LEAGUE DAN J League. Anda bole juga menginstall aplikasi ini melalui Google Play store atau pun menonton melalu PC anda. Liga-liga besar tidak disiarkan dalam web atau Aplikasi A1SCORE ini. Namun, apa yang menarik melalui A1SCORE.. ia akan menyajikan statistik perlawanan bola sepak tak kira dari liga besar atau pun liga-liga bawahan. Anda boleh download aplikasi aiscore untuk PC di link

>AISCORE

4.    BK8

Seperti A1SCORE BK8 adalah alternatif yang agak baik menonton bola melalui telefon pintar. Malah BK8 menyiarkan perlawanan-perlawanan liga utama di dunia. Malangnya, anda tak hanya dapat tonton perlawanan bola sepak melalui telefon pintar anda sahaja.

Selain daripada 4 platform yang saya sebutkan di atas, anda juga boleh menonton perlawanan secara percuma melalui platform DAFABET, SBOBET dan lama-laman pertaruhan bola sepak namun anda terpaksa mendaftar untuk membolehkan anda mengakses sepenuhnya semua perlawanan bukan sahaja bola sepak tetapi sukan-sukan antarabangsa yang lain.

5. LANGGAN BEIN SPORT CONNECT

BEIN SPORT merupakan platform internet yang menyajikan suka-sukan bertaraf dunia termasuk bola sepak. Pada masa ini juga BEIN SPORT menawarkan pakej yang agak menarik untuk menonton  SPAIN LA LIGA, CHAMPIOS LEAGUE, MSL LEAGUE . Ya, untuk peminat tegar bola sepak, mungkin anda tidak keberatan untuk melanggan serendah RM20 sebulan untuk menonton bola sepak tetapi tak ada EPL dan Bundesliga tau.. Untuk melanggan bein sport, anda hanya perlu ke website mereka dan buat pembayaran.

6.EN5.SPORTPLUS

Menyajikan live streaming untuk bolasepak, tennis, hoki, table tennis, rugby dan lain-lain. Tidak menyiarkan live streaming untuk liga-liga utama dunia seperti EPL, Bundesluga, Serie A dan La Liga.

Apa bezanya Astro dengan Online Streaming? Kelajuan dan kualiti video sangat bergantung kepada internet anda. Dan..sudah tentu ada 'delay' antara 1 hingga 2 minit darti masa sebenar.

Anda peminat bola sepak dari kelab mana? Komen dan share posting ini kepada rakan anda yang meminati bola sepak ya.. 


P.s. Artikel ini adalah asli dan mengandungi hak cipta www.infokinabalu.com

Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. Wow boleh saya cuba cadangan saudara..

    BalasPadam
  2. Semua dh kene block and lagi satu game arsenal takdak huhu

    BalasPadam
  3. Ok bro aku cuba dulu

    BalasPadam