SPEAKER BURUNG HANTU SDRD – KECIL TAPI POWER!!

 

Jika dulu, K-Box amat popular untuk lepaskan gian menyanyi, kini dengan gadjet kecil dan harga berpatutan , anda bole berkaraoke dimana-mana samada sahaja di rumah, di kebun, di tepi pantai atau di bawa bersama keluarga untuk program-program keluarga. Samada anda berbakat atau tidak, sekali sekala , gadjet buatan teknologi China ini amat sesuai untuk melepaskan tekanan.


10 KELEBIHAN SPEAKER SPEAKER KELUARAN SDRD

Speaker burung hantu yang mudah didapati di Shopee


#1. HADIR DALAM PELBAGAI DESIGN

Speaker ini popular dengan nam burung hantu disebabkan rekabentuknya seakan mata burung hantu. Anda bebas memilih design mana yang anda suka kerana terdapat berbagai reka cipta dan warna kini berada di pasaran. Harganya juga bergantung kepada kemampuan bunyi dan reka bentuk. Anda bole pilih warna hitam, keemasan, biru atau jingga.

#2. MIKROFON POWER

Gadjet ini dipakejkan sekali dengan dua buah microfon yang mempunyai kualiti yang sangat baik. Microfon yang dibekalkan juga mempunyai fungsi echo, tanpa wayar dan boleh dicas menggunakan usb.

#4.BUNYI YANG POWER

Kelebihan utama speaker burung hantu ini adalah pada kualiti bunti speaker dan mic. Mereka yang memiliki peralatan sound system seperti saya, pastinya amat mudah membezakan kelebihan SDRD ini berbanding jenama lain. Ramai orang yang tak menyangka speaker sekecil ini mempunyai kekuatan yang amat luar biasa dan boleh didengar dengan jelas pada jarak 50 meter. Apatah lagi jika diguna dalam ruangan tertutup seperti dewan atau dalam  rumah anda.  Speaker model SDRD SD-301 mempunyai kapasiti berikut;

Output RMS4 10+10Watt, Frekuensi 100HZ-18KHZ, Signal and noise ratio 80db, External speaker 4 inci dengan kekuatan 8Ohm dan bateri 7.4/18800maH.

 #5.FUNGSI BLUETOOTH

Kelebihan speaker burung hantu ini pastilah fungsi sambungan Bluetooth yang berfungsi dengan baik disamping port untuk sambungan terus. Terdapat juga port untuk TF Card.

#6.RECHARGEABLE

Speaker dan microfon boleh dicas semula dan mempunyai daya ketahanan yang memuaskan. Speaker boleh bertahan sehingaa 3-4 jam untuk penggunaan berterusan manakala microfon boleh bertahan sehingga 6 jam untuk penggunaan terus.

#7.KECIL DAN RINGAN

Gadjet ini sangat mudah untuk dibawa kemana-mana, malah boleh dimasukkan kedalam beg sekolah.

#8.HARGA MURAH DAN BERPATUTAN

Harga untuk speaker ini adalah murah dan sangat berpatutan dibandingkan dengan kualiti yang ada. Anda boleh dapatkan sekitar RM90 hingga RM200 bergantung kepada model dan pembekal Anda juga boleh memperolehinya dengan lebih banyak piluhan pada harga yang murah di Shopee!!

#9.FUNGSI MENGHILANGKAN VOCAL

Terdapat beberapa model yang dapat menghilangkan vocal pada lagu. Ini bermakna anda tak perlu lagi cari lagu dalam bentuk karaoke.

#10.SESUAI UNTUK PROGRAM KELUARGA

Ia menjimatkan kos dan masa anda sekiranya anda perlukan dimana-mana. Berbeza sekiranya anda membeli atau menyewa, sudah pasti ia akan memerlukan lebih perbelanjaan. Lagi pula, pada masa kini, anda hanya perlukan internet untuk mencari lagu-lagu karaoke dan selebihnya dihujung jari. Gadjet ini juga tidak terlalu kuat sehingga mengganggu perbualan. Hmm.best kan.

 

Catat Komen

0 Ulasan