JOM BELAJAR AMBIL GAMBAR SMARTPHONE DAN JUAL DI INTERNET


Adakah anda memiliki smartphone? Kenapa tak jual gambar dan dapat wang USD?

Gambar Kuala Lumpur sudah dibeli sebanyak 527 kali. 


Saya baru selesai mengikuti sesi live ke-2 bersama tenaga pengajar dari Saiful Nang Academy. Banyak perkara baru yang saya perolehi berkaitan tips-tips photografi seterusnya bagaimana untuk menjual photo dari smartphone secara online.

ADA SMARTPHONE BOLEH BUAT

Minat saya dalam bidang photografi timbul setelah mengetahui bahawa kita boleh menjual gambar yang diambil melalui smartphone!! Jadi sesiapa yang mempunyai smartphone boleh menjual photo mereka dan jana pendapatan pasif di internet.  

SIAPA SAIFUL NANG??

Jika anda follower laman Facebook Saiful Nang, anda pasti  sering terlihat banyak gambar dan video menarik yang dikongsikan. Rupa-rupanya Saiful Nang bukan sahaja seorang tokoh masyarakat yang disegani, beliau juga mempunyai satu team hebat untuk mengajar kita menjual photo secara online. Saiful Nang Academy merupakan akademi digital terbesar di Malaysia. Waau..

YURAN MURAH GILA

Dengan yuran serendah RM50, anda dah boleh masuk kelas secara online dan mendapat banyak ilmu berkaitan photografi yang mungkin anda tak ketahui selama ini. Paling best, ia hadir bukan setakat nota dan video tau! Anda boleh mengikuti pembelajaran secara berterusan melalui sesi live yang diadakan dari masa ke semasa. Disinilah kelebihan ketara yang anda jumpa di sini berbanding kursus online yang lain. Tidak sangka, dengan sekali pembayaran, anda perolehi pembelajaran sepanjang masa.

PENGAJARAN SECARA LIVE, VIDEO DAN GROUP TELEGRAM

Sebagai contoh, sesi live pertama satu temubual dengan bekas alumni Saiful Nang Akademi, tuan Syahrel Hashim yang berjaya menjual photo convo anak tadi beliau sendiri  sehingga RM75,000 di internet. Banyak ilmu dan rahsia yang dikongsikan oleh bekas alumni ini yang dikongsikan secara live dan  ia hanya dapat diakses oleh ahli-ahli akademi Saiful Nang. Jika anda terlepas sesi livepun, anda boleh ulang tayang semula dalam tempoh sebulan.

Dalam sesi kedua pula, terdapat sesi soal jawap yang dijawap terus oleh tenaga pengajar. Dalam sesi kedua ini, ramai  menanyakan pelbagai soalan dari jenis smartphone yang digunakan sehinggalah proses pembayaran. Terdapat juga pertanyaan berkaitan aspek teknikal seperti cara-cara mengambil gambar, jenis gambar yang laku dan saiz serta resolusi gambar. Jadi, sekiranya anda masuk ahli akademi ini, anda juga boleh ikut serta pada masa akan datang.

Tidak habis dengan sesi live, pelajar boleh berbincang dalam group telegram yang diwujudkan khas untuk pelajar-pelajar bertanyakan soalan. Melalui group ini, anda boleh berkenalan dengan mereka yang sudah berjaya dan mendapat tips-tips daripada mereka. Dipendekkan cerita, akademi ini mampu  membantu mereka yang betul-betul serius sehingga berjaya menjual gambar dari smartphone ke kedai stok online!

TENAGA PENGAJARAN YANG BERPENGALAMAN

Maka dengan harga serendah RM50, bagi saya merupakan satu nilai yang rendah berbanding ilmu yang bakal diperolehi di Saiful Nang Akademi. Tambahan pula, tenaga pengajar adalah mereka yang berpengalaman berpuluh tahun dan sudah memperolehi pendapatan pasif secara santai melalui gambar-gambar yang hanya diambil melalui smartphone.

PAKEJ-PAKEJ YANG DITAWARKAN

Disamping pakej bayaran yang dipanggil Kelas Fotowang, anda juga boleh mengikuti kelas-kelas tertentu secara spesifik untuk kelas – kelas pembelajaran berikut;

Kelas Fotowang

Food Photografi,
Landskap Fotografi

Food Videografi, 

Produk Videografi, 

Produk Fotografi

Smarphone Video Shooting

Smartphone Video Editing

Smartphone Photo  Editing

Smartphone Photografi

Asas Photografi Digital

Kelas Artsman ( Kanak-Kanak )

Kelas Parenting (Tadabur Asas Al-Quran, Sains Solat,Akhlak )

Kelas Bisnes  ( Facebook Ads Impak Tinggi, Instagram Ads Impak Tinggi, Whatapps Lock, Google Business, Badai Online Marketing 1.0) 

KESIMPULAN

Sebagai kesimpulan, sesiapa yang berminat mengikuti kursus secara online, khasnya bidang fotografi boleh membuat pilihan mengikut keperluan. Yuran yang dikenakan untuk setiap pakej hanyalah RM50 dan RM100 bagi kursus berkaitan video editing. Dengan yuran yang rendah dan berpatutan, sesiapapun boleh turut serta selagi ada minat dan kesungguhan.

Sekiranya anda ingin tahu lebih lanjut, anda boleh terus ke website Saiful Nang Akademi.

 

 

 

 

Catat Ulasan

1 Ulasan